Les plantes medicinals

L’ús de la fitoteràpia en la ramaderia ens aporta múltiples beneficis, sobretot aprofitant la barreja de diferents plantes, que produeixen un efecte sinèrgic. En general les plantes medicinals tenen un efecte profund i progressiu, molt útils en processos crònics i també en la prevenció de malalties.

Es poden donar seques i mòltes a totes les espècies animals, barrejades amb el pinso o el menjar, i també en forma d’extractes hidroalcohòlics, en aquest cas barrejades amb el menjar o a l’aigua. Són molt útils per tractaments a tot el ramat o a tots els animals de l’explotació, però també es poden donar a animals individuals.

En funció de la barreja de plantes de utilitzem podem estimular les funcions de la gana, la digestió i el metabolisme, l’eliminació de toxines bacterianes i metabòliques, la immunitat, les funcions reproductives, la disminució dels recomptes cel·lulars a la llet, ens ajuden en la regulació i la disminució del parasitisme, entre d’altres.

La fitoteràpia en definitiva ens potencia les pròpies funcions de l’organisme, i també és un complement molt bo al tractament amb olis essencials o medicaments al·lopàtics, sempre ajudant a escurçar la convalescència i el retorn a la producció.

PRODUCTES

PLANTES MÒLTES:

EXTRACTES HIDROALCOHÒLICS DE PLANTES: